четвер, 21 січня 2016 р.

Фактори валютних коливань

Основними факторами валютних коливань є:
1.    Сальдо зовнішньоторговельного балансу.
2.    Динаміка платіжного балансу держави.
3.    Рівень державного боргу.
У сьогоднішніх умовах, всі ці чинники є стабільними, валютні коливання спричинені не об’єктивними а швидше суб’єктивними чинниками. Хоча у 2014 році було дещо інакше……..
Це імітація торгів, в умовах жорсткого контролю їх результатів (там присутні "свої" компанії). У цих умовах ще цинічніше звучить позиція буцімто "російські банки" затіяли проти нашої фінансової системи змову. Та з таким керівництвом і ворогів - не треба. Окрім цього, така змова, могла бути зроблена ними і раніше, адже вони як були так і залишаються на нашому ринку. А саме цікаве, що таке валютне зростання відбувається чомусь тенденційно на початку року. І це підтверджує тезу про наміри штучного стимулювання зростання бюджетних надходжень у поточному році таким «збоченим» способом.
Бо якщо це зробити усередині року  результати перевиконання державного бюджету будуть не такими "вражаючими"...
Такі маніпуляції довели до того, що наш продукт на душу населення є нижчим від Республіки Конго – 2329 дол/ люд, Гондурасу – 2369 дол/люд, Папуа Нова Гвінея – 2597 дол/люд, Нігерії – 2884 дол/люд, Гватемали – 4060 дол/люд (Україна – 2001 дол/люд) і.т.д. І це при тому, що ми прагнемо в Євросоюз !!!
Питання в тому : "Що далі?" Оцінку повинно дати громадянське суспільство – народ, бо якщо ми такої оцінки не дамо, такі "механізми" регулювання фінансового стану держави і усіх громадян будуть продовжуватись і джерела наповнення бюджету будуть шукати безпосередньо у нас у кишенях !!!

Більш розгорнута дискусія на цю тему - див. відео: https://www.youtube.com/watch?v=FbkPW9et4JQ

Немає коментарів:

Дописати коментар